Showing posts with label MCQ. Show all posts
Showing posts with label MCQ. Show all posts

Monday, May 30, 2011

Computer Fundamental Quiz


Part 1
1.  GIF files are commonly found on the web.
      i) True                                   ii)False

2. Which is the extension of a file text file?
     i) .exe            ii) .DLL         iii).txt           iv) .PDF

3. Normally you use                           button of mouse.
    i) Right           ii) Left        iii) All of the above        iv) None of the above

4. To save a Word Pad file click on the save icon
     i) True           ii) False

5.  F1-F10 means keyboard function
      i) True           ii) False

6. In which page you are staying how can you know?
   i) From the status bar          i) From the tools bar          iii) From the vertical scroll bar   iv) From the menu bar     

7. Where can we get page setup?
     i)  From the window menu  ii) From the File menu iii) From the Edit menu  iv) From the Table menu 

8. From where we can change the Font   in WordPad?
     i) From the Format menu, ii)  From the Formatting Tool box,  iii) From the F Tool menu,  iv) By write click on the text

9. FTP means...
     i) Feature translate phase   ii) File transfer protocol      iii)Fanatic Traverse Time   

10. HTTPS hypertext transfer protocol
       i) True                                   ii) False

Part 2
   
1) A tracker ball is a alternative to the traditional…

             A. Printer                                  B. Mouse
            C. FDD                                      D. CD Rom


2)  An Intranet is a smaller, Closed version of the internet, Which can only be accessed by authorized members of an organization

A. True                                       B. False

3)  An Extra-net is an Internet which is particularly accessible to authorized outsiders
A. True                              B. False

4)   Common data transfer rate are …………………
A. bps                                               B. kbps
C. mbps                                            D. All of above

5)  Characteristics of a broadband Internet connection are..

A. Always on               B. Flat fee payment
C. High speed access D. Risk of intruder attack

6)       The advantages of e- commerce are …….
    A. service available all time                     
B. Detail product information
          C. Ability to compare price
          D. None of above

7)  The disadvantages of e-commerce are ………………..
              A.       possible credit card fraud
              B.      Is the web site genuine?
              C.      What about returning faulty good?
              D.      None of above
8)    Which can be included in E- government?
              A.       Vehicle registration
              B.       Revenue collection      
              C.       Electronic Voting
              D.       None of above
9)  Some of the advantages of Tele- working are…
           A. Zero com-minuting time
B. Greater ability to focus on one task
C. Reduced office desk space requirement
D. None of above


10 Some disadvantages of Tele-working are ……
         A. Lack of human contact
         B. Negative impact of teamwork
         C. Self discipline
         D. None of above

Thursday, May 26, 2011

Online MCQ Quiz Exam

1.       CD-R means…….?
a)      Computer Disk Recordable
b)      Compact Disk Re writable
c)       Compact Disk Recordable
d)      Above all
Ans: C
2.       1 MHz stands for…..?
a)      One million cycles per second
b)      Two  million cycles per second
c)       One billion cycles per second
d)      None of all
Ans: A
3.       DOS……stands for….???
a)      Disk open Source
b)      Disk Operating system
c)       Both A and B
d)      Above all
Ans: B

4.       Which is not the web browser?
a)      Firefox
b)       Internet Explorer
c)       MS power Point
d)      Opera
Ans: C

5.       What is an Excel?
a)      Excel is a presentation program
b)      Excel is a spreadsheet program
c)       Excel is a database program
d)      Excel is a documentary program
Ans: B

6.       ISP stands for?
a)      Internet Service providers
b)      Intranets Service providers
c)       Internal Service providers
d)      Above All
e)      Ans: A

7.       IBM introduced the IBM PC in?
a)      1818 b) 1918 c) 1819 d) 1981 

Ans: D

8.       IM stands for?
a)      International Mail
b)      Instant messaging
c)       Internal Mail
d)      Instant mail
Ans: B

9.       USB for?
a)      United Serial Bus
b)      Union Serial Bus
c)       Universal Serial Bus
d)      None of all
Ans: C

10.   The PC industry began in?
a)      1977
b)      1967
c)      1877
d)      1978
Ans:  A